Otkrivamo kako do posla i unapređenja u McDonald’s-u!

Ramišljali ste o tome kako ne možete da pronađete mesto na kom biste mogli da se zaposlite i napredujete zahvaljujući svom trudu? Možda je vreme da probate u Mcdonald’s restoranima. U želji da vam što više približimo način zapošljavanja, napredovanja i poslovanja ovog velikog lanca restorana, razgovarali smo sa Gordanom Simidžijom, trening asistentom.

Proces zapošljavanja u McDonald’s-u je prilično jednostavan. Potrebno je ili da popunite prijavu u restoranu u kom želite da radite, ili upitnik preko našeg sajta www.mcdonalds.rs, a sada možete da konkurišete i preko Poslonauta. Sledeći korak je razgovor sa Upravnikom restorana. McDonalds izuzetnu pažnju poklanja uslovima za rad. Ovde pre svega mislimo na prijatnu atmosferu karakterističnu za timski rad, uzajamnu komunikaciju i međuljudske odnose, a zatim i na kadrovsku politiku. Svaki novi radnik ima plan treninga, i tokom treninga se upoznaje sa poslovima koje će obavljati, sa standardima McDonald’s kompanije i radnim procedurama. Uz njega je uvek iskusan kolega – trener zadužen da prenese teorijska i praktična iskustva. Trening se završava izveštajem o radu u kojem se ocenjuje zaposleni – objašnjava Gordana.

Ono što verovatno zanima sve koji se zaposle u popularnim restoranima, jeste proces napredovanja.

– Profesionalni razvoj i napredovanje u McDonald’s-u zavise pre svega od sposobnosti i potencijala svakog zaposlenog. Pri tome nije važno koliko neko ima godina, već kakvi su njegovi rezultati, predispozicije i iskustvo. Sistem ocenjivanja rezultata rada kreiran je tako da od prvog radnog dana omogućava neometan razvoj potencijala svakog zaposlenog. Svi zaposleni imaju istu šansu. Mnogi vodeći ljudi u kompaniji počeli su kao radnici u restoranu, kakav je slučaj i sa našim direktorom navodi ona.

Najbitnija osobina koju treba da poseduje onaj ko želi da radi u “Meku” jeste to da želi i hoće da radi, a s obzirom na to da se u McDonald’s-u radi timski, veština komuniciranja i sposobnost rada sa ljudima su od velike pomoći.

U prvim nedeljama radnik se upoznaje sa sredstvima za rad, procedurama, standardima i dužnostima u restoranu. Uz trenera, video, brošure i praktičan rad, savladava osnovne korake za rad u restoranu McDonald’s. Obiman materijal za trening može se uvek dobiti u restoranu, a trening tim, koji postoji u svakom restoranu, brine o potrebama i razvijanju potencijala svakog radnika. Vaš rad će biti vrednovan, što je ujedno i najbolja preporuka za napredovanje i nove vidove treninga koji vode ka tome da jednog dana ovladate menadžerskim veštinama i postanete menadžer. Učenjem uz pomoć mentora, kroz rad i na specijalizovanim kursevima, stiče se vrhunsko poznavanje menadžmenta iz oblasti prodaje, profita, finansija, komunikacija, rukovođenja ljudima, marketinga, promocija, planiranja, kontrole kvaliteta, nabavke, brige o gostima, treninga, kadrovskih poslova – zaključuje Gordana.

Ako do sada niste znali kako izgleda procedura zapošljavanja u poznatom lancu restorana, a čini vam se da bi ovo mogao da bude pravi posao za vas, dovoljno je da preuzmete aplikaciju Poslonaut i konkurišete ne neki od njihovih oglasa. Srećno!

Podeli članak
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Prvi napišite komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *