Postoje oglasi koje nećete videti u aplikaciji Poslonaut. Otkrivamo zašto!

Kome to Poslonaut može da “nađe” posao? Ovo je jedno od češćih pitanja koje nam postavljaju naši korisnici, a naročito oni koji tek planiraju da traže posao preko naše aplikacije. Ako ste koristili Poslonaut, onda znate da ne postoji brži način da dođete do posla, a brzinu zapošljavanja potvrdili su nam i korisnici koji su se zaposlili, ali i oni koji su tražili radnike.

Ali, da se ne hvalimo previše, prelazim na stvar.

Oglasi u našoj aplikaciji velikom većinom su za radna mesta koja ne podrazumevaju visoku stručnu spremu. Za neke vam nije potrebno ni iskustvo i možete da se zaposlite, a da pre toga niste radili ni dan. Naći ćete oglase za konobara, šankera, pomoćnog radnika, čistača, automehaničara, šivača, kuvara, telefonskog operatera, prodavca, komercijalistu i mnoge druge.

Zašto smo još na početku odlučili da ćemo u aplikaciji imati oglase za baš ovakvu vrstu poslova? Zato što nema potrebe da idete od kafića do kafića, od salona do salona, da biste našli neki na čijim će vratima pisati “Tražim radnika”. Zato što nema razloga da kupujete oglasnike i da ih listate u potrazi za zaposlenjem. Zato što sve to oduzima mnogo vremena, a može i preko telefona, besplatno, gde god i bilo kada. Iako je kod nas uvreženo mišljenje da su ovakvi poslovi privremeni i da su samo put ka boljem zaposlenju, to nije slučaj u bilo kojoj zemlji Zapadne Evrope kojoj teži veliki broj mladih ljudi iz Srbije. Poslovi zanatlija i onih koji poseduju neko stručno znanje se ceni i oni su u svojoj okolini prepoznati kao stručnjaci u onome što rade. 

Npr. ukoliko se bavite konobarisanjem duže vreme, vaše usluge dobijaju na vrednosti. Tako će kafići koji žele da imaju iskusne konobare hteti da vas zaposle mnogo brže, kao i da plate za iskusnog konobara. Isto važi i za npr. posao frizera, automehaničara, prodavca…

Oni koji su u potrazi za ovakvim poslovima, zapošljavaju se mnogo lakše i brže. Jer, razmislite, većina želi kvalitetnu uslugu kada poseti restoran, popravljen kvar u kući, nekoga ko će da opere, popravi kola, kvalitetnog električara da reši problem sa svetlom, vodoinstalatera da sredi kvar u kupatilu i slično.

Dešava se i da radnici koji su stručni za određenu delatnost, ne moraju ni da čekaju posao, jer iako je velika potražnja za njihovim uslugama, imaju i opciju da sami pokrenu svoj posao. Uz malo umeća, razviće mrežu klijenata koji će uvek tražiti njihove usluge.

Ako ste završili srednju stručnu školu, volite ono za šta ste se školovali ili vam jednostavno fakultet za sada nije dovoljno privlačna opcija, zaposlite se. Pogledajte oglase koji se nalaze u našoj aplikaciji. Jednostavno je i besplatno. Čak ne morate ni da pretražujete ponude za posao svaki dan. Mi ćemo vam poslati obaveštenje na telefon svaki put kada se pojavi novi oglas u vašoj blizini, za radno mesto koje ste odabrali.

Radite tražene poslove, jer vam za mnoge od njih nije potrebno iskustvo, a i lakše ćete se zaposliti! Srećno!

 

 

Podeli članak
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Prvi napišite komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *