Prodavac sladoleda, točilac goriva, konobar… Zaradi za more!

Počeo je maj, i pravo je vreme da počnete da razmišljate o poslu koji biste mogli da radite preko leta, a posle toga – pravac na more! Ako “mozgate” da li da svoje vreme iskoristite za svakodnevno lenčarenje ili za nešto mnogo korisnije, odgovor se sam nameće. Nađite neki posao koji vam se čini zanimljiv i osetite kako je to zarađivati za sebe i za stvari koje želite.

Možete da pokušate i da “iscedite” roditelje, pa da pored toga što vam plaćaju sve troškove, na spisak dodaju još jedan – odlazak na more, a možete i sami zaradite za letnji provod.

Postoji mnogo različitih poslova koje možete da radite preko leta. Ako se još uvek niste “odvažili” da se zaposlite, jer mislite da će vam za svaki posao trebati neko radno iskustvo i da nema šanse da vas neko zaposli tako brzo, onda je vreme da preuzmete aplikaciju Poslonaut i nađete posao po meri!

Konobar

Ovo je najtraženiji posao u bilo kom periodu godine, a naročito sada. Veća poseta kafićima i restoranima zahteva i veći broj radnika u ovim objektima, pa možete biti prilično sigurni da ćete relativno lako doći do posla. Sigurno ste primetili veliki broj oglasa za posao konobara, ako izuzmemo programere, ali to je druga priča. Ukoliko imate neko radno iskustvo, to će naravno biti samo plus, ali kada je konobarisanje u pitanju, to nije pravilo. A, i setite se samo koliko ljudi znate da im je upravo konobarisanje bilo prvi posao, pa što da ne probate i vi. Osnovne stvari naučićete za veoma kratko vreme i brzo ćete početi da radite.

Kuhinjsko osoblje

Možda nećete moći da radite kao kuvar, jer je za to ipak potrebno neko prethodno iskustvo i znanje, ali, postoji toliko poslova vezanih za hranu koje možete da radite. Pored toga, možete da radite u palačinkarnici, zatim kao pomoćni radnici u kuhinji, kao i u restoranima brze hrane, za koje nije obavezno radno iskustvo.

Prodavac

U pekari, fast food-u, prodavnici, butiku, prodaja sladoleda… Gde god da je, posao prodavca je, pored konobara, onaj kog se većina seti kada je hitno potreban novac. Za ovaj posao vam takođe neće biti neophodno iskustvo, ali ukoliko ste već radili kao trgovac, to će svakako biti samo prednost.

Telefonski operater

Posao u call centrima može biti stresan, pošto ćete morati da razgovarate sa najrazličitijim ljudima. Međutim, za ovaj posao vam većina poslodavaca neće tražiti prethodno iskustvo, pa će biti mnogo lakše da se što pre zaposlite. Pored toga, ukoliko tečno govorite još neki jezik, to je svakako prednost, pošto možete da radite kao telefonski operateri na nekom od traženih jezika.

Auto perionice i fizički poslovi

Većina ovih poslova zahtevaju napor i ne podrazumevaju sedenje u kancelariji, ali postoje i teži, poput rada u autoperionicama i fizičkih poslova. Mnoge autoperionice traže perače, kao i pomoćne radnike, a među popularnijima su i fizički poslovi koji podrazumevaju branje malina, građevinske radove, lakše fizičke poslove, a tu su i oglasi za rad na pumpama, poput posla točioca goriva.

E, sada se verovatno pitate gde da nađete sve te oglase. U aplikaciji Poslonaut! Kliknite i preuzmite aplikaciju, direktno kontaktirajte poslodavca, nađite posao na mnogo lakši način i zaradite za more!

 

 

Podeli članak
Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Prvi napišite komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *