Puno oglasa, nigde radnika, a nisu programeri!

Ima nekih zanimanja u Srbiji za koja na svim sajtovima za oglašavanje možete da vidite gomilu oglasa, i za koja se stalno priča kako fale kandidati, deficitarna zanimanja. Svi znamo da su to programeri, o tome stalno slušamo i čitamo, ulaže se u dodatno obrazovanje ljudi, prekvalifikaciju za zanimanja u IT sektoru, sigurno ste nekad čuli bar nešto o tome.

Međutim, postoje i druge deficitarne profesije, o kojima se ne govori tako često, a nama se svakodnevno dešava da nas pozove poslodavac koji jednostavno ne može da pronađe radnika. I, tu ne mislimo na one koji ne mogu da pronađu radnika preko aplikacije Poslonaut, već na one koji nikako ne mogu da pronađu zaposlenog, a oglašavali su se na više mesta. Sve su probali, od sajtova, papirnih oglasa, na vratima lokala im je stalno zalepljeno “Tražimo radnika” i ništa. Ko su oni? Frizeri.

Zašto je tako teško u Beogradu, ali i u Srbiji pronaći frizera za svoj salon? Poslodavci nemaju odgovor na ovo pitanje, a da su sigurni šta je konkretno problem, verovatno bi našli neko rešenje za izazov sa kojim se susreću kad god im zatreba “pojačanje” u salonu.

Mi smo probali da saznamo zašto ima toliko oglasa za posao frizera, a toliko malo frizera koji na njih konkurišu i neki od naših korisnika dali su nam nekoliko, nadamo se, korisnih informacija.  

Ako ste po zanimanju frizer, onda postoji velika mogućnost da ćete nakon završenog školovanja i kratke prakse u struci želeti da otvorite sopstveni frizerski salon. Većina njih razmišlja u ovom pravcu, a s obzirom na to da postoji jedna srednja škola u Beogradu koja obrazuje ovaj kadar, onda je to već značajno smanjen broj onih koji mogu da konkurišu na oglas.

Takođe, mnogi smatraju da je bolja opcija raditi van salona, odnosno baviti se frizerskim uslugama u svojoj ili kući mušterije, pa radije biraju da budu oni koji dolaze po pozivu na adresu. Slično je sopstvenom frizerskom salonu, a ne moraju da iznajmljuju prostor u kojem će da rade. Dakle, vode se time da im je to isplativija opcija.

A, tu su i oni koji znaju kakav je odnos veći-manji frizerski salon na tržištu rada, pa biraju one veće. Zašto? Zato što je veća verovatnoća da će u takvom salonu dobiti fiksnu platu i procenat od rada, dok postoji tendencija da se u manjim salonima radi samo za procenat.

Ukoliko ste vlasnik frizerskog salona, možda ste već bili upoznati  sa nekim od razloga za teži dolazak do zaposlenog. Ako ste pak frizer koji je u potrazi za poslom, ne bi trebalo da bude problem da posao pronađete u kratkom vremenskom roku. Ima mnogo oglasa koji čekaju da konkurišete na njih i da se zaposlite, što nije slučaj u mnogim drugim profesijama.

Bilo da ste poslodavac ili kandidat u potrazi za poslom, ako znate još neki razlog zbog kojeg je teŠko pronaći frizera za svoj salon, pišite nam!

A, ako vas interesuje gde možete da vidite sve te oglase, dovoljno je da kliknete ovde, besplatno preuzmete aplikaciju Poslonaut na svoj mobilni telefon, registrujete se i odaberete radno mesto frizer.

Nađite posao, usrećite sebe i vlasnika salona koji ko zna koliko dugo već traži pravog radnika 🙂

Srećno!

Podeli članak
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Prvi napišite komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *