Radno mesto blizu kuće? Da, važno je!

Još jedno jutro i odlazak na posao. Možda volite ono što radite i nije vam teško palo da ustanete i spremite se za još jedan radni dan, ali ako do radnog mesta putujete sat i više vremena, vaše raspoloženje neće biti sjajno, a ako niste veliki ljubitelj svog posla, onda vam je ponedeljak sigurno najgori dan u nedelji.

Da li ste raspoloženi da putujete kad dođe zima? Koliko često se desi da razmišljate o tome kako biste to vreme mogli da provedete na neki lepši način?

Ukoliko živite daleko od posla, onda sigurno znate koliko to može da bude iscrpljujuće, a ako pored toga treba da promenite nekoliko autobusa da biste stigli na odredište, kada se vratite kući jedino ćete želeti da spavate. Iako je u nekim evropskim državama uvedeno pravilo da se put do posla računa u radno vreme, kod nas to još uvek nije slučaj, pa moramo da se prilagodimo okolnostima.

I poslodavac želi radnika koji je blizu

Ukoliko ne radite prekovremeno, a radni dan vam traje duže od 10 sati, vreme je da nešto promenite i skratite putovanje, sem ako to nije posao snova, pa vam ne smeta. Činjenica je da mnogi poslodavci sve češće razmišljaju o tome koliko daleko od radnog mesta živi njihov zaposleni, jer predugačak put dovodi do nezadovoljstva i uvećanih troškova. Ukoliko niste zadovoljni visinom svoje plate, možda ne bi bilo loše da je dalje ne umanjujete troškovima prevoza.

Kako to da postignete?

Rešenje je geolokacija. Prikazivanje poslova prema lokaciji na kojoj se trenutno nalazite, bitna je za sve koji žele da nađu posao baš blizu svoje kuće. Možda mislite da to nije tako lako i da biste u tom slučaju morali mnogo da tražite, dovoljan vam je vaš telefon.

Instalirajte mobilnu aplikaciju Poslonaut i pretražujte poslove. Dovoljno je da izaberete radna mesta koja vas interesuju i oglasi za posao biće vam prikazani prema udaljenosti od mesta na kom ste i to sa preciznom kilometražom do potencijalnog radnog mesta.

Nikada nije bilo lakše da nađete posao koji se nalazi u vašoj blizini, a pored toga, na telefon će vam stizati i obaveštenja čim se blizu vas pojavi novootvoreno radno mesto za koje želite da konkurišete.

Naravno, nekada će se desiti da posao koji želite trenutno ne postoji blizu vas, ali to ne treba da bude razlog neraspoloženja, jer kada jednom uspete, prednosti će biti višestruke. Zato, ne odustajte!

 

Podeli članak
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Prvi napišite komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *