Uspešno završen prvi Letnji hakaton!

Prvi letnji hakaton u organizaciji Poslova Infostud, Hello World-a i Poslonauta završen je nakon 24h programiranja u prostorijama Playground-a.

15 timova imalo je zadatak da stvori novu ideju za digitalizaciju oglasa, a nagradni fond od 3500 evra, podelila su tri tima. Pobednički tim bio je Code generators 2, drugo mesto zauzeli su Red miners-i, dok su trećeplasirani bili Reza i Musketari.

Stručni žiri, u sastavu: Sonja Ćetković (direktor Poslova Infostud), Kosta Andrić (izvršni direktor ICT Hub-a), Vladimir Tošić (Coca Cola Company) i Vukašin Stojkov (Startit) imao je težak zadatak da od 15 timova izabere tri najbolja, s obzirom na kreativnost i zanimljiva rešenja učesnika.

Drago mi je što mogu da kažem da su učesnici prvog Letnjeg hakatona žiriju zaista otežali posao. Dobili smo kreativna i kvalitetna rešenja koja su, s obzirom na ograničeno vreme koje su učesnici imali, zaista nadmašila naša očekivanja. Odluka o pobedniku je bila jednoglasna – pobednička ekipa je visoko ocenjena po svim relevantnim kriterijumima od strane svih članova žirija. Njihova ideja je zanimljiva, kreativna i primenljiva na našem tržištu. I, deluje da bi mogla da napravi promenu u pravcu digitalizacije oglasa iz izloga malih radnji i objekata. Osim same ideje, koja je trebala biti usklađena sa zadatim temama, a u isto vreme kreativna i tržišno primenljiva, visoko smo ocenjivali i inovativnost u smislu korišćenja savremenih tehnologija, a ekipa Code Generators2 je i tu pokazala jaku stranu. Sve čestitke nagrađenim ekipama, ali iskrene čestitke su zaslužili svi učenici, jer su svi prikazali sjajnu energiju, timski rad, istrajnost i došli do mnogih dobrih ideja koje mogu doprineti podizanju efikasnosti našeg tržišta zapošljavanja – navela je direktorka Poslovi Infostud.

Sjajne ideje imali su i ostali timovi: F4T, DM, Mambole, Megazord, Tri i po programera, undefined, Tri musketara, Kijanu Rivs, Dynamic duo, Motiku u ruke, quickSort, Summertime.

Hvala svim učesnicima i žiriju za kreativan vikend, prepun novih ideja i pametnih mladih ljudi koji su za samo dan osmislili nešto novo i sve iznenadili svojim znanjem i talentom.

Do sledećeg hakatona! 😊

Podeli članak
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Prvi napišite komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *